Centiro

I Viared, like utenfor Borås, ligger hovedkontoret til det globale IT-selskapet Centiro. Med gedigne trearbeider og skandinavisk formspråk har selskapet skapt en arbeidsplass som føles som hjemme.

Centiro er et av de største navnene innen skybaserte tjenester for e-handel og logistikk. Den raske veksten de siste årene har ført til en utbygging som har mer enn doblet kontorarealet. Fremtidsutsiktene er lyse, derfor har man gjort plass til 300 medarbeidere, selv om selskapet har 180 ansatte i dag. Både det eksisterende og det nye huset er signert Gert Wingårdh, som har designet kontoret i nært samarbeid med Centiro.

– Stikkordene var ungt, urbant og skandinavisk. Vi valgte å arbeide med mye tre for å skape en forbindelse til eikene og skogen utenfor, samtidig bryter vi også med røffere materiale som betong. Interiøret er også en herlig blanding av klassisk design og yngre formgivere, sier Madeleine Müller, interiørarkitekt på Wingårdhs.

Det urbane interiøret gjenspeiler også en bedrift som fortsatt har røtter i Borås, selv om de har internasjonale kontorer rundt om i verden.

– Det er morsomt at Centiro tar vare på sin forankring til Borås og har valgt produkter fra lokale leverandører, blant annet arbeidsbord fra Horreds og tepper fra Kasthall, sier Pernilla Sackemark, selger og prosjektleder i Input interior som har ledet prosjektet og som har levert all innredningen til det nye kontoret.

Et levende sentrum

For å skape et dynamisk hus la Gert Wingårdh stor vekt på å utforme en indre kjerne som knytter sammen de to byggene. Resultatet ble et atrium som gjenspeiler Centiros essens, og som på en naturlig måte blir hjertet i det nye huset. Det iøynefallende trappehuset i atriet gir en skandinavisk følelse med trearbeid i furu og douglasgran, beiset i ulike toner som skaper fargesterke inntrykk.

– Det kan hende vi har valgt et vanskeligere materiale som krever mye kjærlighet, men resultatet ble jo fantastisk, sier Lisbeth Hedin, facility manager på Centiro. Vi har satset mye på disse arealene, her er det møteplasser hvor man kan ta seg en frukt og treffe kolleger. Til og med i trappen er det møteplasser med herlige lenestoler. Det er på disse stedene at utveksling skjer; idéer og latter.

Monolog og dialog

Det opprinnelige bygget hadde arbeidsplasser i åpent kontorlandskap, et konsept som også ble innført i den påbygde delen. Alle ansatte har faste plasser, og hver sektor har også tilgang til mindre rom i landskapet.

– I et åpent landskap er det viktig å tilby plass til skjermet arbeid og enkeltsamtaler. Derfor har man monologrom, små hytter som er beregnet for telefonsamtaler. Det litt større dialogrommet har plass til to personer, sier Madeleine Müller.

Et nytt tilskudd er idémyldingssonene som ligger i tilknytning til arbeidsplassene, hvor opptil ti personer kan møtes for å legge hodene i bløt sammen.

– Det er et miljø hvor man kan sitte bedre, med sofaer og puffer, der man kan være kreativ. Tanken er at man lar idéene myldre, sier Lisbeth Hedin.

Noe for alle sanser

Centiros anlegg omfatter også en lunsjrestaurant på bakkeplan med plass til 200 gjester, og som også er åpen for allmennheten.

– Restauranten tilfører både energi og puls, og blir en naturlig plass hvor man kan nyte en lunsj sammen med kolleger eller kunder som er på besøk. Fordi restauranten ikke skal oppleves som altfor bråkete eller støyende, har vi innredet med stoppede sofaer og veggpaneler som gir en behagelig akustikk, sier Madeleine Müller.

Den dynamiske restauranten står i kontrast til det innglassede uterommet Vinterhagen, en møteplass med terrakottafargede puffer og puter. Én gang i uken ryddes møblene vekk for morgenyoga med de ansatte.

– Vi har miljøer som berører alle sansene våre, hele kroppen skal få noe når man befinner seg i huset. Du skal føle at du gjerne vil være her, sier Lisbeth Hedin.

Centiros virksomhet har flere ganger fått topplassering på listen Great Places to Work – et bevis på at medarbeiderne trives og føler seg hjemme på arbeidsplassen sin.

– Det beste med det nye kontoret er følelsen i huset. Mange sier at det ikke føles som at de går på jobb, men til et sted som føles mer som hjemme, avslutter Lisbeth Hedin.

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet