En populær klassiker

Funksjonell og fleksibel, klassisk og kreativ – i år fyller Stringhyllen 70 år.

Da Nils og Kajsa Strinning tegnet den første Stringhyllen, visste de ikke at de hadde skapt en moderne klassiker som skulle pryde boliger i 70 år fremover. Hyllen begynte imidlertid som noe helt annet, nemlig et oppvaskstativ. Det var på slutten av 1940-tallet. Datidens trestativer luktet surt etter en stund, og metallstativer etterlot rustflekker på oppvaskbenken. Hjemme på kjøkkenet eksperimenterte arkitekten Nils og formgiveren Kajsa frem en trådhylle der metalltrådene var belagt med beskyttende plast for ikke å ruste.

Samme år, i 1949, arrangerte forlaget Bonnier en konkurranse om å lage en smart bokhylle som i tillegg til å tåle vekten av bøker også skulle være rimelig, enkel å montere og lett å sette opp på veggen. Inspirert av trådhyllen fra oppvaskstativet skapte paret den første prototypen av Stringhyllen: et lett og luftig hyllesystem med sidegavler i metalltråder og flyttbare hylleplan i tre. En enkel, men genial løsning som vant konkurransen og straks ble satt i serieproduksjon.

 

 

Internasjonal suksess

Stringhyllen var fleksibel og praktisk, den var lett å skru både opp og ned, og den kunne utvides med flere hyller og ved behov dekke hele veggen. Suksessen var et faktum, og hyllesystemet ble snart internasjonalt kjent. Da den nye FN-bygningen i New York ble innviet litt utpå 1950-tallet, var det Stringhyllen som prydet veggene.

Strinning-paret fortsatte å utvikle systemet med nye modeller og tilhørende produkter. Snart fantes String også som avlastningsbord, vitrineskap, avisstativ og skrivebord. På 1970-talet avtok populariteten, og etter en stund gikk den ut av produksjon.

I alle rom

Det var først noen tiår senere at hyllen fikk sin renessanse. Svenske String Furniture tok opp igjen tråden og begynte å lage nye varianter av hyllen i monokrome farger, samtidig som de relanserte produkter som hadde forsvunnet fra markedet. Og String flyttet hjem til folk igjen: som kjøkkenhylle eller som baderomsskap. Fra større oppbevaringssystemer til den litt mindre hyllen String Pocket, som også ble Nils Strinnings siste verk. Tilpasset til pocketbøker, men minst like bra til små pyntegjenstander og suvenirer. En allsidighet og minimalisme som fortsatt gjør String til en klassiker på vegger over hele verden.

 

La oss kontakte deg

Skriv inn opplysningene dine nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

Takk for din henvendelse

Vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Til skjemaet
Oops

En feil har oppstått, vær vennlig å forsøk igjen.

Til skjemaet